Trollingtræf Bornholm 2007

Laksefiskeri i verdensklasse.

Trollingevindere 2007
Alle vinderne i trollingetræffet 2007

Trollingtræf Bornholm var igen i år en fantastisk succes. De dage som træffet varede, var vejrguderne med os og det blev til i alt 7 fiskedage, trods at vejrguderne havde haft helt andre udsigter! Hver båd indvejede i snit 3 laks og en havørred ind under træffet. Det må siges at være ganske pænt oven på de seneste to måneders fiskeri op til træffet.

Laksene havde en gennemsnitsvægt på 6,10 kg og de 27 laks var over 10 kg.

Der var 77 både tilmeldt træffet, og der blev noget at glæde sig til. Laksene havde flyttet sig fra terrænerne langt sydøst for Dueodde og op til især langs østkysten, og der blev fanget i alt 227 laks og 50 havørreder. Fangsterne i 2007 hører til i den bedre halvdel af samtlige 15 afholdte træf.

Der dystes naturligvis om at fange de største og flotteste fisk, for naturligvis konkurrerer man og selvfølgelig er der indbyrdes kappestrid og venskabeligt drilleri, men der er først og fremmest en rar atmosfære, hvor lystfiskere med hang til trollingfiskeri kan udveksle erfaringer og oplevelser.

Trollingtræffet foregår i en hyggelig atmosfære, hvor der hver dag under indvejningen er lidt godt til den saltvandstørre gane, komponeret med de gode fangsthistorier.

Hver dag blev der blandt de indvejede fisk trukket lod om en frirejse med BornholmsTrafikken og et daiwa SG47.

Selv om trollingtræffet handler meget om hygge, så var der en række flotte præmier på spil. Et Simrad CX34-E (GPS/Ekkolod mv.). Den nye Canon 10TS-downrigger med stålspole, Daiwa SG47LCA-hjul en masse, overfarter med Bornholmstrafikken og et væld af gavekort til SportDres på i alt 19.000 kr. så præmierne var der bestemt ikke noget i vejen med, dertil kom sol og vind i passende mængder.

Det utænkelige skete ved trollingtræffet i Melsted i påsken: at de to største laks ved indvejningen viste sig at have nøjagtig den samme vægt, nemlig 14,54 kg, hvorfor Anders Qvirin i båden Sushi og Anette Kragh i båden Gaddis, måtte dele førstepladsen.


Anette Kragh måtte dele førstepladsen med en laks på 14,54 kg

Der blev trukket lod om præmierne, først trak Anette nr. 97 hvorefter Anders trak nr. 98 (det gjalt om at trække det største nummer), så der var spænding til det sidste.

Anders Qvirin vandt det lækre multifunktionsapparat fra Simrad, sponsoreret af Bornholms Skibsradio, mens Anette Kragh fik gavekortet på 7500 kr. til SportDres.

Tredje største laks blev fanget af Kim Christiansen, Allinge i båden Murer. 
I havørredkonkurrencen vandt Kim Christiansen førsteprisen med en fisk på 14,08 kg, efterfulgt af Carsten Wagner og Knud Erik Olsen med ørreder på hhv. 7,14 kg og 5,92 kg.


Kim Christiansen med sin store fangst

Knud Erik Olsens laks blev i øvrigt kåret som træffets flotteste fisk med en konditionsfaktor på hele 1,461.

Bedste båd blev Sea Pro med Kim Hansen og Henrik Tolstrup, som helt suverænt fangede 26 laks og 1 havørred i ugens løb.

Resultatliste & præmier:

Største ørreder fanget af:

Kim Christiansen (Murer) 14,08 kg.   
Gavekort på 3500 kr. til SportDres Rønne

Carsten Wagner (Team Bornholm) 7,14 kg.  
Gavekort på 3000 kr. til SportDres Rønne

Knud Erik Olsen (Mille) 5,92 kg.   
Gavekort på 1000 kr. til SportDres

Største laks fanget af:

Anders Qvirin (Sushi) 14,54 kg.   
Præmie: Simrad GPS, værdi 25.000 kr. fra Bornholms Skibsradio

Anette Kragh (Gaddis) 14,54 kg.   
Gavekort på 7500 kr. til SportDres Rønne

Kim Christiansen (Murer) 14,24 kg.   
Gavekort på 4000 kr. til SportDres Rønne

Flotteste fisk fanget af:

Knud Erik Olsen (Mille), konditionsfaktor på 1,461  
Præmie: Trollingstang + daiwa SG47

Ugens båd blev:

Sea Pro med Henrik Tolstrup og Kim Hansen  
Præmie: Canon Mag 10 TS downrigger + to automatveste

Trolling 2007 / 2

Melsted Trolling Center har over 15 års erfaring med trollingfiskere. Sidst i 80´erne, da trollingfiskeriet endnu var i sin vorden i Danmark, stillede Sannes Familiecamping sine faciliteter til rådighed for pionererne.

Træf 2007 / 3

Med kun 500 m til Melsted Havn var dette den ideelle base for jagten på storlaks. Året efter satte de selv hinanden stævne i påsken til et Trolling Træf, der således blev det første. Dette træf har Allan fra Sannes Familiecamping siden hen holdt i hævd og det er nu blevet en årlig begivenhed, med et træf, der strækker sig over en hel uge.

Udover udlejning af trollingbåde, har Melsted Trolling Center en lille grejforretning, som fører de mest fangende agn og det trollingudstyr man kan stå og mangle. Gør man som gæst en rigtig storfangst under sit besøg, bliver årstal, laksens vægt og fangers navn indgraveret på en messingplade og hængt op på den store egetræsplanke blandt de andre storfangere.