Trollingtræf Bornholm 2003

Laksefiskeri i verdensklasse.

Trollingtræf Bornholm var igen i år en fantastisk succes. På seks dage blev der indvejet 298 laks, hvor de 15 var over 10 kilo. Der var 86 både tilmeldt træffet. De dystede naturligvis om at fange de største og flotteste fisk, for naturligvis konkurrerer man og selvfølgelig er der indbyrdes kappestrid og venskabeligt drilleri, men der er først og fremmest en rar atmosfære, hvor lystfiskere med hang til trollingfiskeri kan udveksle erfaringer og oplevelser.

Trollingtræffet foregår i en hyggelig atmosfære, hvor der hver dag under indvejningen er lidt godt til den saltvandstørre gane, komponeret med de gode fangsthistorier. Selv om trollingtræffet handler meget om hygge, så var der en række flotte præmier på spil. Hver dag præmieres dagens flotteste fisk og alle laks over 10 kilo fik også en hilsen med.

Trollingtræffet afsluttedes med præmiering af de tre største laks, de tre største havørreder, ugens flotteste fisk samt ugens båd.

Årets hovedpræmie, der blev givet til den, der under træffet fangede den største laks, var i år en Yamaha Lowrance LGC 104, 10" farveekkolod/navigator til en værdi af ca. 30.000 kr. Årets 2. præmie, det blev givet til den, der under træffet fangede den næststørste laks, var en Trollingmotor, 4 takts, 4hk til en værdi af ca. 9.000,- kr. De øvrige præmier var alle pæne brugs- og grejting.

Præmieringer:

Største laks:

1. 18,52 kg Bo Holm præmie: Lowrance LGC 104, 10" farvekkolod/navigator
2. 15,10 kg Gentle præmie: Yamaha F4 Trollingmotor, 4 takt, 4 hk
3. 13,18 kg Niels H. Kofoed præmie: Helly Hansen automat-veste

Største ørreder:
1. 6,48 kg Gerth Hansen præmie: Lowrance ekkolod
2. 6,20 kg Erik Nielsen præmie: grejboks og flydedragt
3. 5,04 kg Torben Vangsgaard præmie: fiskegrej

Ugens flotteste fisk:
Var en havørred med en konditionsfaktor på 1,368, fanget af Kristian Fog Nielsen, som vandt en fiskestang og et hjul.

Ugens båd blev
"Min Maskine" med Jørgen Wollner og Lasse Nielsen som vandt flydedragter og fiskegrej.

Der blev i alt indvejet 298 laks med en samlet vægt på 1.417,70 kg. og 28 havørreder med en samlet vægt på 69,26 kg.

Melsted Trolling Center har over 10 års erfaring med trollingfiskere. Sidst i 80´erne, da trollingfiskeriet endnu var i sin vorden i Danmark, stillede Sannes Familiecamping sine faciliteter til rådighed for pionererne.

Med kun 500 m til Melsted Havn var dette den ideelle base for jagten på storlaks. Året efter satte de selv hinanden stævne i påsken til et Trolling Træf, der således blev det første. Dette træf har Allan fra Sannes Familiecamping siden hen holdt i hævd og det er nu blevet en årlig begivenhed, med en konkurrence, der strækker sig over en hel uge.

Udover udlejning af annoncere trollingbåde, har Melsted Trolling Center en lille grejforretning, som fører de mest fangende agn og det trollingudstyr man kan stå og mangle. Gør man som gæst en rigtig storfangst under sit besøg, bliver årstal, laksens vægt og fangers navn indgraveret på en messingplade og hængt op på den store egetræsplanke blandt de andre storfangere. Melsted Trolling Center er og bliver stedet hvor trollingfiskere bor og mødes.